Naistepäevaks maitsemeeli paitav ja imelihtne menüü!

Täna tähistame rahvusvahelist naistepäeva ning ega kevadki lase end enam kaua oodata!
Ajast aega on sel päeval naisi meeles peetud lilledega ning einelaud on saanud tavalisemast pidulikuma katte. Mis oleks ühele naisele veel armsam tähelepanuavaldus kui üks isevalmistatud tervislik ja põnev maitseelamus. Selleks pakume teile omalt poolt välja kergelt valmistatava ja maitsemeeli paitava menüü!

Kaunist naistepäeva!

Eelroog: Peedikrõpsud kastmega 2-3le (171kcal: 10g rasvu, 3,2g valke, 19g süsivesikuid)

1-2  keskmist peeti, sool, pipar, oliiviõli, rosmariin.

Kuumuta ahi 200 kraadini. Pese ja koori peet, lõika õhukesteks viiludeks, maitsesta soola, pipra ja rosmariiniga. Aseta ühe kihina ahjuplaadile, piserda peale veidi oliiviõli ning küpseta ahjus umbes 15 minutit, kuni peet on krõbe ja pealt kergelt pruun.



Põhiroog: Kinoasalat (2-3le)  (856kcal: 29g rasvu, 59g valke, 96g süsivesikuid)

Paar peotäit lambasalatit, spinatit, basiilikut, rukolat, apelsin, 3-4 spl kikerherneid, 200g veiseliha, 3-4 redist, 1  punane sibul, 90g kinoad, soola, pipart

Loputa kinoa sooja vee all ning keeda (1 osa kinoad, 2 osa vett) umbes 12 minutit. Samal ajal lõika veiseliha väikesteks kuubikuteks või ribadeks, maitsesta ning küpseta pannil valmimiseni. Viiluta kolmveerand apelsini, rebi lehtviljad väiksemateks tükkideks ning tükelda redis. Sega kinoa kokku aedviljadega salatiks, maitsesta ülejäänud apelsinist pressitud mahla ning oliiviõli ja soola-pipraga. Serveeri salat veiseliharibade ning paku kõrvale peedikrõpse.



Magustoit: Puuvilja-jogurtitort 12le (u 1700kcal: 82g rasvu, 48g valke, 214g süsivesikuid)

1 tassitäis kaerahelbeid,  8-9 pehmet datlit, pool tassi pähkleid, 1 spl kookosrasva, 3 tassi maitsestamata jogurtit, meelepäraseid puuvilju (nt marjad, kiivid, füüsalid, banaanid, pirnid, õunad, apelsinid jpt)

Sega kaerahelbed, datlid ja pähklid kookosrasvaga ning soovi korral purusta köögikombainis peenemaks. Suru segu 26 cm vormi põhja ning küpseta ahjus 180-190 kraadi juures umbes 15 minutit, kuni tort on pealt kergelt pruun, seejärel jahuta. Täiteks sega omavahel kokku marjad ja maitsestamata/kreeka jogurt, kalla müslipõhjale. Järgnevalt tükelda meelepärased puuviljad ning lisa kaunistuseks tordile.

/