Eesti Vabariigi sünnipäeva puhul moodne ja magus koogiamps rahvuslikus vormis.


Keeks:

250g jahu

80g kakaod

120g suhkurt

1 tl sooda

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl äädikas

1 tl mandliekstrakti

1 tass sooja vett

80ml kookosrasva

Näputäis soola

Täidis:

150g-200g toorjuustu

200g tume glasuuršokolaadi

200g valget glasuuršokolaadi

Kaunistuseks:

rukkililleõied


Keeksi jaoks pane ahi 180 kraadi juurde eelkuumenema ja määri 24 sentimeetrine ümmargune koogivorm õliga. Sega jahu kakaopulbri, sooda, küpsetuspulbri ja natukese soolaga läbi. Teises kausis sega omavahel õli, suhkur, vesi ja äädikas. Kui ahi on temperatuuri saavutanud, sega kuivained märja segu ja vala õliga määritud koogivormi. Küpseta 180 kraadi juures 35-40 minutit või kuni tikuga kooki torgates tuleb tikk puhtalt koogist välja. Jäta kook jahtuma.

Pudista keeks kaussi, nii et puru on ühtlane, sisse ei tphiks jääda suuri tükke ega ka kõvasid koorikutükikesi! Sega järk-järgult sinna juurde toorjuust kuni saad ühtlase kokkuhoiva massi. Vormi u 20g pallid ning aseta need 15 minutiks sügavkülma, samal ajal sulata veevannil šokolaad.

Torka pulgakoogi pulk esialgselt 1cm jagu sulatatud šokolaadi sisse, see on vajalik selleks, et liimida koogipall pulga külge. Nüüd torka glasuurine pulk otse koogipalli sisse siis külmkapist võetud koogipalli sisse. Seejärel kasta pall sulatatud šokolaadi. Lase üleliigsel šokolaadil tagasi valguda. Kohe kui üleliigne glasuur on tagasi tilkunud, aseta pulgakoogile rukkililleõied. Kui glasuur juba hangunud, saad kaunistusi koogile kleepida selle sama sulatatud glasuuršokolaadiga.

Torka valmis pulgakoogid penoplastist aluse sisse, pooleks lõigatud meloni sisse või valmista juba varem ette suhkruga täidetud sügavam nõu.

Säilita pulgakooke jahedas. Säilivad külmkapis 3-4 päeva.


/