Eesti Vabariigi sünnipäeva puhul moodne ja magus koogiamps rahvuslikus vormis.
Keeks:
250g jahu
80g kakaod
120g suhkurt
1 tl sooda
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl äädikas
1 tl mandliekstrakti
1 tass sooja vett
80ml kookosrasva
Näputäis soola
Täidis:
150g-200g toorjuustu
200g tume glasuuršokolaadi
200g valget glasuuršokolaadi
Kaunistuseks:
rukkililleõied
Keeksi
jaoks pane ahi 180 kraadi juurde eelkuumenema ja määri 24 sentimeetrine
ümmargune koogivorm õliga. Sega jahu kakaopulbri, sooda, küpsetuspulbri ja
natukese soolaga läbi. Teises kausis sega omavahel õli, suhkur, vesi ja
äädikas. Kui ahi on temperatuuri saavutanud, sega kuivained märja segu ja vala
õliga määritud koogivormi. Küpseta 180 kraadi juures 35-40 minutit või kuni
tikuga kooki torgates tuleb tikk puhtalt koogist välja. Jäta kook jahtuma.
Pudista
keeks kaussi, nii et puru on ühtlane, sisse ei tphiks jääda suuri tükke ega ka
kõvasid koorikutükikesi! Sega järk-järgult sinna juurde toorjuust kuni saad
ühtlase kokkuhoiva massi. Vormi u 20g pallid ning aseta need 15 minutiks sügavkülma,
samal ajal sulata veevannil šokolaad.
Torka
pulgakoogi pulk esialgselt 1cm jagu sulatatud šokolaadi sisse, see on vajalik
selleks, et liimida koogipall pulga külge. Nüüd torka glasuurine pulk otse
koogipalli sisse siis külmkapist võetud koogipalli sisse. Seejärel kasta pall
sulatatud šokolaadi. Lase üleliigsel šokolaadil tagasi valguda. Kohe kui
üleliigne glasuur on tagasi tilkunud, aseta pulgakoogile rukkililleõied. Kui
glasuur juba hangunud, saad kaunistusi koogile kleepida selle sama sulatatud
glasuuršokolaadiga.
Torka
valmis pulgakoogid penoplastist aluse sisse, pooleks lõigatud meloni sisse või
valmista juba varem ette suhkruga täidetud sügavam nõu.
Säilita
pulgakooke jahedas. Säilivad külmkapis 3-4 päeva.